Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități de educație rutieră la Centrul de zi „Sfânta Tatiana”
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Învățarea si respectarea regulilor în orice situație reprezintă o primă condiție a  conviețuirii într-un mediu de viață care conferă siguranță vieții de zi cu zi.

Marți, la Centrul de zi „Sfânta Tatiana” din cadrul Asociației „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului“ Satu Mare, s-a desfășurat activitatea „Circulăm în siguranță!“, activitate care face parte din programul „Un mediu de viață sigur și sănătos“.

Programul se derulează în această perioadă la Centrul de zi „Sfânta Tatiana“ și este susținut de către inspector principal de poliție  Chiorean Liviana din cadrul  Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității și de către agent șef adjunct de poliție Dănăilă Andrada din cadrul Serviciului Rutier.

Scopul activității a fost  transpunerea în practicǎ a regulilor de circulaţie pentru pietoni şi biciclişti prin cunoaşterea semnelor de circulaţie. În cadrul acestei activități copii au învățat regulile de circulaţie, și totodată, au învățat să identifice semnele de circulaţie pentru pietoni şi biciclişti, sǎ aibǎ un comportament conştient şi responsabil în calitate de participant la traficul rutier.

 După prezentarea și simularea regulilor de circulație de către reprezentantele Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, a urmat o discuție interactivă în cadrul căreia copiilor li s-au oferit  răspunsuri la întrebările puse.  Copiii au fost interesați despre alegerea celei mai sigure variante a drumului spre școală; regulile de circulație cu tricicleta și skateboardul, comportamentul în mijloacele de transport.

 La finalul activității, copiii au fost invitați să admire interiorul unei mașini de poliție și li s-a explicat utilitatea anumitor dotări ale autoturismului.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor continua desfășurarea de activități la Centrul de zi “Sfânta Tatiana”.

Tags: educatie rutiera  centru de zi  politie  
1247 vizite
Distribuie pe